AccessibleEU България – Партньорска мрежа за достъпно и включващо висше образование, услуги и среда

AccessibleEU БългарияПартньорска мрежа за достъпно и включващо висше образование, услуги и среда срещна 100 представители на университети, граждански организацииобщини, държавни институции, хора с увреждания и бизнес

На 17 октомври 2023 г., в гр. София, проведохме второто хибридно събитие на национално ниво по проект AccessibleEU – Европейски ресурсен център за достъпност (https://accessible-eu-centre.ec.europa.eu/index_en). Проектът е една от ключовите инициативи на Европейската комисия, с участието на всички държави-членки на ЕС. Партньор за България е Фондация „Институт за социални услуги в общността“.

Събитието AccessibleEUБългария AccessibleEU БългарияПартньорска мрежа за достъпно и включващо висше образование, услуги и среда имаше за цел да популяризира добри практики за достъпност на физическата и комуникационната среда на университетите, за  адаптирани учебни програми и методи на обучение, за услуги в подкрепа на студенти с различни затруднения, както и да стимулира идеи за работа в мрежа. Представени бяха добри български и международни практики на партньорство между университети, граждански организации, публични институции и общини, бизнес.

100 участника – преподаватели и студенти от университети от цялата страна, включително студенти с увреждания-застъпници, НПО и доставчици на услуги, представители на МОН, БАН, Столична община, НСОРБ и общински администрации, музеи и други публични институции, хора с увреждания и бизнес, дискутираха своя опит, представените добри практики и потребностите от работа в мрежа за по-достъпно и включващо висше образование в България.

Запознайте се добрите примери тук.

1. PPT AccessibleEU

2. PPT Sofia University

3. PPT_Medicinski kolez

4. PPT Muzeite

5. PPT Blocks

6. PPT BAN

7. PPT_ student M. Alexandrova

8. PPT_NBU

9. PPT_AUB r

10. PPT_Deaf.bg

https://www.icss-bg.org/wp-content/uploads/2023/10/11.-PPT-Julika-Novkova.pdf

12. PPT_Caritas

13. PPT_ Primeri_dobri praktiki_EU

14. PPT._Primeri_dobri praktiki_BG

15. PPT SW University

Очакваме Ви на следващото събитие „Организиране на достъпни събития“ на 29.11.2023 г.

Posted in Новини.
non dictum ut Aenean justo Sed Praesent tristique Curabitur nec vel, ut