AccessibleEU България – Организиране на достъпни събития

AccessibleEU БългарияОрганизиране на достъпни събития срещна 100 представители на хора с увреждания, граждански организации в тяхна подкрепа, социални услуги, специалисти, държавни институции, сред които Комисията за защита от дискриминация, МТСП, АСП, АЗ, АКСУ, АХУ и др., Столична община и други общини, Софийски университет, НАТФИЗ, други университети, БАН, бизнес в областта на ИКТ, изкуствата и мултимедиите, туризма, др.

На 29 ноември 2023 г., в гр. София, проведохме третото хибридно събитие на национално ниво по проект AccessibleEU – Европейски ресурсен център за достъпност (https://accessible-eu-centre.ec.europa.eu/index_en). Проектът е една от ключовите инициативи на Европейската комисия, с участието на всички държави-членки на ЕС. Партньор за България е Фондация „Институт за социални услуги в общността“.

Събитието имаше за цел да да окуражи взаимното учене за организиране на събития, достъпни за всички, чрез проучване на потребностите от знания и чрез представяне на работещи методи и добри практики за дизайн на достъпни събития за различни групи участници. Представени бяха добри български и международни практики на провеждане на събития, достъпни за всички.

Вдъхновяващи истории представиха Катрин Витали – журналист от БНР, Слав Петков и спортисти от Фондация „Адаптирана физическа активност“, Наталия Фенерска от Сдружение „Първи юни“, д-р Вяра Ганчева от Форум за устойчиво развитие „Фокус“, Калина Екова и Женя Милушева от Сдружение Алцхаймер България. Мария Василева – PR експерт, представи видеоразказа „Да си различен Е привилегия“ с уникална история на млад фотограф със затруднение от аутистичния спектър.

Стели Петева – национален експерт за AccessibleEU, представи развитието на проекта през 2023 г. и постиженията в организиране на достъпни събития в европейски контекст.

Запознайте се добрите примери тук.

PPT AccessibleEU

PPT_BNR_Katrin Vitali

PPT_Adaptirana fizicheska aktivnost

PPT_Zaedno v obshtnostta

PPT_Da si razlichen_M. Vassileva

PPT_Forum Focus

PPT Accessible Events

Alzheimer_Bulgaria

До нови срещи през 2024 г.!

Posted in Новини.
fringilla id, dolor. accumsan justo ut elit.