Младежи-участници в проект „И аз мога” се включиха в Благотворителен Коледен базар в гр. Сандански

коледен базар
Традиционният Благотворителен Коледен базар в гр. Сандански тази година се проведе с обща кауза за социално включване на деца и младежи с увреждания чрез създаване на приятелства и близки контакти с връстници и съмишленици от общността. Базарът се проведе на 19.12.2018 г. и привлече жители на града, представители на културни институции, деца и ученици, както и потребители на социалните услуги – резидентен тип – ЦНСТМУ и ЗЖЛУИ, с. Вълково, Община Сандански.
Част от децата и младежите са участници в Проект „И аз мога“, който се изпълнява от Фондация „Институт за социални услуги в общността“ и Община Сандански. Те се включиха в изработването на сувенири и украшения за Коледа, заедно със своите връстници и приятели от общината. Показаха своите интереси, умения и очаквания за приятелство – близки на интересите, уменията и очакванията на всеки млад човек в града.
Проектът е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Posted in Новини.
ut odio et, Praesent amet, mattis libero accumsan ut Donec sed nunc