Младежи-участници в проект „И аз мога” се включиха в Благотворителен Коледен базар в гр. Сандански

коледен базар
Традиционният Благотворителен Коледен базар в гр. Сандански тази година се проведе с обща кауза за социално включване на деца и младежи с увреждания чрез създаване на приятелства и близки контакти с връстници и съмишленици от общността. Базарът се проведе на 19.12.2018 г. и привлече жители на града, представители на културни институции, деца и ученици, както и потребители на социалните услуги – резидентен тип – ЦНСТМУ и ЗЖЛУИ, с. Вълково, Община Сандански.
Част от децата и младежите са участници в Проект „И аз мога“, който се изпълнява от Фондация „Институт за социални услуги в общността“ и Община Сандански. Те се включиха в изработването на сувенири и украшения за Коледа, заедно със своите връстници и приятели от общината. Показаха своите интереси, умения и очаквания за приятелство – близки на интересите, уменията и очакванията на всеки млад човек в града.
Проектът е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Posted in Новини.
amet, Donec ipsum risus. vel, quis, sit massa at