Проект „Училище за успех – Модел за образователна интеграция, основан на силните страни”

Проект „Училище за успех – Модел за образователна интеграция, основан на силните страни”
Договор № BG05M2OP001-3.002-0336-C01

Възложител:

Министерство на образованието и науката
Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“

Срок на изпълнение:
07.02.2017 – 07.08.2019 г.

Описание:

Проектът „Училище за успех – Модел за образователна интеграция, основан на силните страни“ има за цел да подпомогне образователната интеграция на ученици от етническите малцинства чрез модел с обучителни и творчески дейности, основани на силните страни. Проектът се основава на системна работа в мрежа на заинтересованите страни – учители и ученици от СУ „Христо Ботев“ (Горна Малина), общинска администрация Горна Малина, родители, местни лидери и експерти на Фондация ИСУО.

Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Проектът е насочен към общо 100 ученици от СУ „Христо Ботев“, които заедно развиват своите силни страни и нагласи за толерантност. В допълнително обучение за базисни компетенции и извънкласни клубове се включват 50 ромски ученици, застрашени от отпадане от училище. Родители и медиатори от общността подкрепят образователната интеграция и успех на учениците.

Партньори:

  • СУ „Христо Ботев“, Горна Малина
  • Община Горна Малина

Общ бюджет: 195 594,08 лв.

Обратно към проекти

amet, vulputate, felis commodo ut leo. Phasellus pulvinar elit. Lorem mi, risus.