За ученето заедно

За ученето заедно

На 10 юни 2021 г. над 40 специалисти, застъпници, близки и млади хора с интелектуални затруднения се събрахме в международен онлайн семинар и споделихме опит, подходи и инструменти за развитие на умения за самостоятелен живот и взаимно учене по проект ILLICO.

Проектът е в подкрепа на самостоятелността на хора с интелектуални затруднения, чрез обучение, менторство и партньорство с родители и помагащи и се изпълнява от партньори от България, Ирландия, Финландия и Франция.

Домакин на семинара беше екипът на Фондация „Институт за социални услуги в общността“ (България), който представи видеоклипове за развитие на умения за трудови дейности, умения за общуване и планиране, битови умения и грижа за здравето. Участници в изработването на видеоклиповете бяха младежи-потребители на Дневен център „Светове“ и представители на екипа на Фондация „Светът на Мария“, които споделиха опита и преживяванията си и вдъхновиха всички участници за продължаваща работа и застъпничество.

Видеоклиповете са достъпни за ползване в YouTube:

  • Умения за трудова дейност – Youtube link
  • Битови умения – Youtube link
  • Умения за общуване – Youtube link
  • Умения за планиране: Youtube link
  • Грижа за здравето: Youtube link

Продуктите на останалите партньори по проекта – Centre de la Gabrielle и Paris University UPEC (Франция), Stewarts Care LTD ( Ирландия) и KVPS (Финландия) ще бъдат предоставени на всички участници в семинара.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Програма Еразъм+ на Европейската комисия.


Posted in Новини.
ultricies libero consequat. libero. commodo lectus dolor. mi, ante. dictum eget amet,